طرز تهیه نوشیدنی کفیر و ماست کفیر در منزل

دانلود پایان نامه

 

پس از تهیه قارچ با کیفیت و سالم کفیر می توانید از طریق دستورالعمل زیر نوشیدنی کفیر دلچسب و گوارا تهیه فرمائید.

لطفا توجه داشته باشید کیفیت قارچ کفیر مورد استفاده ارتباط مستقیم با کیفیت و خواص نوشیدنی تولیدی دارد،لطفا در انتخاب قارچ دقت نمائید.

در مقاله ای جداگانه روش تشخیص و ویژگی های قارچ با کیفیت معرفی خواهد شد که میتوانید در بخش آموزش سایت مطالعه مشاهده کنید.

نکته مهم: قارچ های کفیر به هیچ عنوان نباید اشیای فلزی مثل قاشق ، ظرف و آبکش فلزی در تماس باشند.

1-جوشاندن شیر تازه و سرد کردن آن ( به جز شیرهای پاستوریزه با ماندگاری طولانی )

2-تهیه ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دهان گشاد درب دار.

3-برای تهیه 1 لیتر دوغ یا ماست کفیر میبایست حدود 20 گرم دانه های قارچ کفیر را به 1 لیتر شیر ( بند 1 ) و در ظرف ترجیحا شیشه ای ( بند 2 ) ریخته درب آن نیمه باز و در محل کاملا تاریک مانند کمد آشپزخانه با دمای بین 18 تا 20 درجه ی سانتیگراد به مدت تقریبا 12یا 18 یا 24 یا 30 یا 48 یا 72 ساعت قرار دهید.

نکته 1: اگر شما تمایل دارید ماست با غلظت بالا تهیه کنید می توانید تا 36 ساعت زمان دهید البته این عمل باعث ترش شدن نوشیدنی کفیر نیز می شود.

نکته 2: هیچگاه ظرف محتوی شیر و قارچ را به دلیل مسافرت ، ترس از فاسد شدن در محیط آشپزخانه ، به گفته دوستان و آشنایان و یا هر بهانه دیگر بیش از یک هفته در یخچال قرار ندهید . زیرا فعالیت قارچ به طور چشمگیری کاهش یافته که نهایت منجرب به طولانی شدن زمان تخمیر ، توقف تکثیر قارچ و در دراز مدت حتی مرگ آن می شود.

4-پس از انجام مراحل فوق بایستی به قارچ اجازه دهید تا شیر را کاملا تخمیر و به ماست تبدیل کند. فرایند تخمیر بسته به میزان قارچ شما ، دمای محل و مدت زمان ، متفاوت خواهد بود.

این مطلب مشابه را هم بخوانید :   هشتمین جشنواره تجارب برتر تربیتی | کاملترین نمونه های رایگان سالتحصیلی 97-98

عموما در صورت رعایت نسبت بین شیر و قارچ و گذشت زمان لازم (بند 3 ) فرایند تخمیر انجام خواهد شد . هر چقدر میزان قارچ بیشتر و شیر کمتر باشد ، به همان نسبت زمان تخمیر کوتاه خواهد شد. از نشانه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر می باشد.

5-بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل ظرف با هم مخلوط شوند.

6-محتویات ظرف را با صافی پلاستیکی ( از صافی فلزی و یا قاشق فلزی استفاده نکنید ) صاف کنید .

7-قارچ درون صافی را درون ظرف حاوی آب بدون کلر (با درجه دمای محیط) فرو کرده و تکان دهید تا دلمه های ماست از آن جدا شود.

8-سپس شیر تازه (جوشیده شده و هم دما با محیط آشپزخانه) به آن اضافه کرده و تا تخمیر بعدی صبر نمایید.

9-ماست به دست آمده را درون بطری درب بسته ریخته و بخوبی تکان دهید سپس میتوانید با کمی آب رقیق و تبدیل به دوغ کرده و با اضافه نمودن کمی نمک ، نعناع خشک و سایر افزودنی ها و یا به تنهایی مصرف کنید و درون یخچال نگهدارید.

نکته پایانی: در صورت موجود نبودن شیر در منزل ، میتوانید قارچ را به مدت حداکثر تا 72 ساعت درون آب در یخچال با درجه دمای مناسب نگهداری کنید . در غیر اینصورت قارچ در محیط خشک بعد از 24 ساعت از بین رفته و دیگر قادر به ادامه حیات نیست.

 

منبع: https://prebiotic.ir/